Ettertrakta sørsenjaværing

Av | 11. april 2019

Geir Bertheussen tok ikkje berre «sølvmedalje» på Azorene, han gjorde seg særdels bemerka under fleire jamsessions i de små nattetiman. Her i heftig samspill med meritterte Juwana Jenkins. Ho signaliserte et ønske om videre samarbeid med nordlendingan. Til høyre Blues Expressens eminente gitarist og låtskriver Kai Fjellberg, – fra Ibestad på andre sida av Vågsfjorden. Foto: Budsstikkas utsendte..

Etter deltakelsen i EBC (European Blues Championship) på Azorene før helga har GB Blues Express med sørsenjaværingen Geir Bertheussen som frontfigur mottatt fleire forespørsla om å komme på festivala utafor landegrensen. I tillegg har fleire norske festivala booka dem allereia, og andre står på venteliste.

Før deltakelsen i EBC va bandet bestilt av Molde Jazzfestival. Der stille bandet mannsterk med Red Hot Horn, blåserekka som Expressen tidligare har samarbeid med.
– Det blir en veldig bra kveld i parken, står det i en pressemelding fra jazzfestivalen.

Da vi snakka med han Geir tirsdags kveld etter å ha kommen heim fra Azorene om natta, va han allereia i full jobb på ettrmiddagsskift på Vonin Refa med å vaske luseskjørt for oppdrettsnæringa. I løpet av dagen hadde fleire europeiske bookingsselskap kontakte bandet, deriblant Portugal og Spania.

Til helga går reisa til Oslo Bluesklubb og lokalet «Sosialen». Etter ka vi erfare e det billettkø der allereia.