Fortsatt på jakt etter stolen motorsykkel

Av | 28. mars 2019

Motorsykkelen hans Nikolai Kaperdal e fortsatt forsvunnet. Det e e en Kondor med Villiers motor, modell 1938. Motorsykkelen er produsert i Birmingham, England av firmaet «James Cycle Co». Konservator Håvard H Salen ved Midt-Troms Museum e heilt sikker på at nokken veit kor den e idag

Konservator Haavard Haraldsøn Salen e fortsatt på jakt etter denne motorsykkelen. Den tilhørte Nikolai Olsen i Kaperdalen fra begynnelsen av 1950-tallet.
En person henta den for en del år sia mens den sto i Hofsøya, men vedkommende hevda at han seinare satte den i sjåen i Kaperdalen.
Der har ingen sett den sia.

Den legendariske sykkelen e en Kondor motorsykkel med Villiers motor, modell 1938. Motorsykkelen er produsert i Birmingham, England av firmaet «James Cycle Co». Den blei solgt under namnet «The Famous James motorcycle». I Norge ble de kalt Kondor og fikk en 98 cc motor. Første årsmodell, produsert i 1938 fikk modellbetegnelse J17.

– Vi leverte en konkret anmeldelse til politiet, men den blei henlagt etter ei stund, sei Håvard Salen.
– Men vi har ikkje tenkt å gi opp, og e svært interessert i tips, stort eller lite, – fra folk som har opplysninge. Eg e sikker på at endel persona har informasjon, sei han Håvard.

Han meine sykkelen e såpass spesiell at det kan bli vanskelig å holde den skjult i all framtid, – sjøl om den skulle være omlakkert.