– Draugen: En fiskerenkes beretning

Av | 21. oktober 2023

«Fiskerenka» Jeanette Solbakken gjorde et sterkt inntrykk på de inviterte tilhøreran. Foto: Dag Arild Larsen

Etter å ha vore i «kunsterresidens/hjemmeresidens» i tre vekke, sponsa av «DAVVI – Senter for Scenekunst», har ei gruppe scenekunstnera med tilknytning til Sør-Senja forska på tekst, teknikk, lyd/musikk, forskjellig skuespillerteknikka med mål å lage stedsspesifikt teater.
– Det betyr å bruke den «scenen» som allereia finns der man opptrer, oppklare Kim-Runar Klodiussen.
Torsdag hadde dem «arbeidsvisning» på Kveitmuséet i Skrolsvik for et lite utvalg tilskuera i alle aldersgruppe.

Manuset til «Draugen: En fiskerenkes beretning» skreiv han Kim-Runar ifjor, musikken laga han Paulos Solbø iår, alt sponsa av Norsk Kulturfond/Kulturdirektoratet.

Rollen som «Fiskerenka» innehas av Jeanette Solbakken. Draugen sjøl e spilt av Tormod Draget Skavern fra Støren i Trøndelag, – han e utdanna skuespiller, og har jobba sammen med Kim-Runar i fleire prosjekta, bl.a. e han regissør i hans forestilling «Har Ikke Meg: Fortellinger om Min Tourettes». Paulos Solbø har han jobba sammen med i fleire år. Han tar seg av lyd og musikk.

– Vi e veldig interessert i folketru (samisk og norsk), kulturarv og generelt det «mystiske Nord-Norge».
«Draugen: En Fiskerenkes Beretning» er ett av flere prosjekta som e meint til å bevare vår kulturarv, men også videreføre kunnskap og vekke interesse blant de yngre. Nylig har vi også skrevet et manus som omhandler hekser i Nord-Norge på 1600-tallet. Sistnevnte prosjekt heter «Sofie i Lia: Et Heksesagn» og befinner seg i samme «univers» som både Draugen-prosjektet og andre prosjekta, fortell han Kim-Runar.
Og legg til at målet e å gjennomføre fleire oppsettinge som befinn seg innafor samme rammeverket.