Furulund blir ambulansestasjon, – men først må det rundvask til

Av | 3. mai 2023

En sangglad gjeng i fullt arbeid på vegga, tak, golv og inni skap idag på Furulund. Imorra kjem en ny gjeng og overtar.

Etter at ambulansestasjonen blei stengt på dagen for overnatting  20. mars iår, fikk ambulansepersonellet midlertidig nattkvarter ho Eidet Havfiske. Der kan dem ikkje være lengre da turistsesongen starte no.
– Men no blir det ordning, sei Gunnar Torgersen i Sør-Senja lokalråd.
– Vi har jobba hardt for å finne ei løysing før 5. mai i frykt for at heile stasjoneringa på Sør-Senja blei trekt inn. Og det har vi klart, sei han.
Han berømme rådmann med stab for samarbeidet og innsatsen, som førte til at Furulund på Stonglandseidet no blir nattkvarter for ambulansevakta.
Men først må det en skikkelig rundvask til. Det oppdraget gikk til sangkoret «Kor Flott», som allereia idag starta det møysommelige arbeidet.
Furulund blei i si tid bygd som legebolig, og blei betegna som Norges dyreste sådan den gongen, -med kvistfri oregon pine på veggan, eikeparkett på golvet og kopperkledd tak.
Gjennom åran har den vore gjenstand for uttallige ut- og ombygginge, og har husa foruten legebolig og legekontor, – sosialkontor, helsesøster, tilpassa sjukeheim og asylmottak for mindreårige.

Vi formode at kråka på toppen av flaggstonga på Furulund blir avløyst av flaggheis når «nystasjonen» åpne om få daga.