Full stopp i Boreal sine ferge- og båtrute, Sør-Senja ramma (Oppdatert, se bildetekst)

Av | 16. desember 2020

Her ligg Boreals hutigbåt Stjernøy ved kai i Harstad etter fullført dagens rute til «Bjarkøystedene». Der kan den risikere å bli ligganes ei stund. Anløpan av Skrolsvik, i første omgang imorra torsdag, samt fredag, lørdag og søndag e det all grunn til å tru ikkje vil bli nokka av. KVELD: DET ARBEIDES INTENST MED Å FINNE EI RASK LØYSING! Hold deg oppdatert på trafikkmeldinge på tromskortet.no

Samtlige ferge og hurtigbåta i Boreal beordres i land, bekrefte Sjøfartsdirektoratet overfor NRK.

Dermed er det ingen båt som går til Bjarkøystedene og Skrolsvik inntil videre.

– Vi har vært på revisjon i Boreal. Som resultat har vi foreløpig trukket tilbake det overordnede styringssertifikatet som igjen påvirker alle fartøyene. Det er alvorlig, sier kommunikasjonsdirektør Dag Inge Aarhus i Sjøfartsdirektoratet til NRK.

Nøyaktig hvilke avvik som revisjonen hos rederiet har avdekka, har Aarhus foreløpig ikkje detalja om overfor NRK.

Her e saka omtalt i NRK/Nordland