Slutte som helsesykepleier, tilbyr Taktil Stimulering på Stonglandseidet

Av | 1. desember 2019

Päivi Mustonen Vasshaug tilbyr berøringsbehandling, ei behandling som blir meir og meir tatt i bruk, og som får større og større utbredelse.

Som den einaste i Nord-Norge starte Päivi Mustonen Vasshaug med tilbud om behandling med Taktil Stimulering.
På lørdag va det åpen dag på det nyinnreda behandlingsrommet i Sentrumsgården på Stonglandseidet.
Fleire trossa uvéret og møtte opp, og fikk høre at Taktil Stimulering øke oksytocinhormon-nivået i kroppen, også kjent som «velvære-hormonet», samtidig som det redusere kortisolnivået, og dermed stressnivået i kroppen.

Päivi Mustonen Vasshaug e idag helsesykepleier for Tranøy kommune, men har lenge hatt lyst til å starte med en eller annen form for behandling av menneska der ho sjøl kunne styre sin kverdag. Etter å ha vurdert fleire metoda, havna ho på «taktil stimulering».

– Det e en heil kroppsbehandling i hovedsak basert på strukturert og bevisst form for berøring der huden stimuleres på en måte som passe for alle. Den anvendes idag av fleire og fleire for stressreduksjon, smertelindring, – og kan også defineres som sansemotorisk trening, sei Päivi. Og legg til at behandlinga gis av en utdanna «Berøringspedagog».
Det har ho no diplom på veggen som bevise at ho e nyutdanna som.

Foreløpig kan ho ta imot folk til behandling på ettermiddags/kveldstid og i helgen. Men når oppsigelsestida som helsesykepleier går ut over nyttår, har ho åpent på dagtid.