Feiring i praktfullt 17.mai-ver

Av | 17. mai 2019

Det årlige bildet som dokumentere toget samt snysmeltinga i Eidefjellet.

Iår var det «Kor Flott» som hadda ansvaret for det tradisjonelle 17. mai-arrangementet på Stonglandseidet.
Klokka tolv starta toget, med Stonglandet skolekorps i spissen. Om dem fortsatt e et «skolekorps» e usikkert, men mange meinte at dem spilte enda bedre enn ifjor. Det på tross av at vi trur dem som vanlig hadde en øvingssesong som har bestått av ei eller to øvinge like før nasjonaldagen.

Toget gikk vanlig rute. Første stopp ved Helsesenteret, neste ved Bokollektivet.

Nokken av korpsmedlemman va på jobb. Men det e kun snakk om organsiering. Ho Cecilie Halsnes hadde hornet med på jobb, og tok sin stemme fra balkongen. Sånn skal det være!

Ho Ann Iren va og på jobb idag, men fikk fri nokken minutta for å delta i korpset. Mennok tid til å skifte fra jobbuniformen hadde ho ikkje.

Deretter ned til kirka, der Erling Stangnes hadde årest blomsternedleggelse ved bautaen over dem som e kommen bort på havet. Det kom han veldig godt ifrå.

Erling Stangnes mintes alle dem som e kommen bort på havet.

Deretter leda korpset folket opp til skolen igjen. Der va nasjonal allsang som seg hør og bør, samt fleire innslag med Kor Flott.

Kor Flott i aksjon.

Årets tale holdt han Tom Rune Eliseussen, nokka han gjorde på en utmerket måte. Han la vekt på lokale forhold, lokal kultur, og skrytte av alle lokal kulturaktiviteta. Han trakk fram Hans Kr Eriksen sin mangeårige innsats, og slo fast at tilogmed en av norges beste bluesartista kom fra Sør-Senja.

Så slapp folket til på et overdådig kakebord, samt pølsesalg og is-salg som seg hør og bør. Og ute va det solskinn, varmt, – og leka for ungan.

Pilkasting på ballong e en sikker vinner. Det gikk hardt utover porten til den tidligare branngarasjen

Deltakera i alle aldra, – alle va pynta

Multitasking. Å spille på stortromma og snappe samtidig går fint.

Varmt og fint ver, – herved dokumentert