Mølje hører til i denne tid

Av | 19. januar 2019

Rapport fra Rigmor Sellevoll:

100 kg skrei og litervis med lever og rogn gikk med

Mølje – bare ordet er nok til at ”kjæften vassflyt” – som det sies. Og på denne tid av året hører skrei med rogn og lever, rett fra storhavet til og regnes som en delikatesse.
Takket være medlemmene i ungdomslaget ”Ny Dag” som inviterte til møljekalas på Solvang lørdag ettermiddag, ble det full klaff denne gang også.
Rundt 80 personer var innom i følge leder i laget, Jon Kristian Valvåg, som var veldig fornøyd med at så pass mange møtte opp.

”Nydelig mat” var det enstemmighet om. Kaffe og dessert hørte også med, fruktcocktail med is, så ingen gikk hjem på tom mage.

Oddmund, Jon Petter og Arvid va ansvarlig for fisk og fiskegryte

100 kg skrei var innkjøpt på Husøya – så dermed var det skikkelig vare som ble servert.

Hele dagen hadde noen vært i full aktivitet for å få alt ferdig til kl 14 som var annonserte, og i tillegg arbeide dagen før med å få ordnet lokalet klar til gjestene kom.

Et flott tilbud – det skal de ha all ære for.

Mykkje arbeid med leverrensking og rognkoking. Jorunn, Jorunn og Mari-Ann hadde nok å gjøre